درباره راوی زن

رسانه‌ی راوی زن، حاصل تلاش و تعهد گروهی از خبرنگاران و نویسندگان زن است که با مشاهده‌ی اختناق و خفقان حاکم بر زنان افغانستان توسط گروه طالبان، بر آن شدند تا در سپتامبر ۲۰۲۲ فعالیت‌ این رسانه را آغاز کنند‌.

سقوط افغانستان در ۱۵ آگست ۲۰۲۱ و تغییر وضعیت سیاسی، عقب‌گرد محسوسی در تمامی عرصه‌های اجتماعی به خصوص در عرصه‌ی فعالیت‌های زنان و رسانه‌ها ایجاد کرد که باعث به حاشیه‌رانده‌شدن زنان و در نهایت حذف سیستماتیک آنان از سوی طالبان شد.

محرومیت اجباری زنان از سوی گروه حاکم بر افغانستان، ما را بر آن داشت تا با درک مسوولیت خود در برابر هم­‌جنسان خود، قدمی به سوی روشن‌گری برداریم و صدایی باشیم برای تمام زنان و دخترانی که از تمامی حقوق اولیه و اساسی و انسانی خود محروم شده‌اند. به این اساس، رسانه‌ی راوی زن پایه‌گذاری شد تا آدرسی باشد برای نشر و پحش اخبار و روایت‌ها و گزارش‌های زنان افغانستان از سراسر جهان. 

ما کارگزاران این رسانه، با درک رسالت و تعهد خود در قبال هم‌جنسان خود، در تلاش هستیم تا با روایت‌گری دقیق و بی‌طرفانه از وضعیت جاری در افغانستان و به‌ویژه شرایط دشوار زندگی زنان در زیر چتر طالبان، مسوولیت انسانی و وجدانی خود را ادا کرده و  جهانیان را از ستم جاری بالای مردم افغانستان مطلع بسازیم‌. 

خط ‌ومشی رسانه‌ی راوی زن به طور شفاف و واضح، حمایت همه‌جانبه از حقوق از دست‌رفته‌ی زنان و بازتاب دقیق، عینی و بی‌طرفانه از وقایع جاری در کشور است که بدون وابستگی و تحت‌الشعاع قرار گرفتن هیچ نهاد داخلی و خارجی و با درک رسالت اخلاق رسانه‌ای، به فعالیت می‌پردازد. 

آگهی‌دهی توسط خبرها، گزارش‌ها، تحلیل‌ها، گفتگوها و گزارش‌های چندرسانه‌ای از وضعیت زنان افغانستان، در دستور کار رسانه‌ی راوی زن قرار دارد که به‌گونه‌ی آنلاین در وبسایت این رسانه و پلتفرم‌های فیسبوک، ایکس، انستاگرام و یوتیوب قابل دست‌رس است‌.

تیم راوی زن

فروغ امیری – مدیر مسوول

فروغ امیری، دانش‌آموخته‌ی رشته‌ی ادبیات فارسی و کاندید دکتری این رشته در دانشگاه تهران است. دو اثر چاپی در حوزه‌ی ادبیات داستانی دارد و چندین مقاله از او در رسانه‌های داخلی و خارجی به نشر رسیده است. وی مدت دو سال را به عنوان مدیرمسوول نشریه‌ی «تا ساغری باقیست» کار کرده و همکار قلمی نشریات و رسانه‌های داخلی بوده است.

حمیرا قادری – سردبیر

دکتر قادری با مدرک دکتری زبان و ادبیات فارسی در حال حاضر فیلوشیپ دانشگاه هاروارد را دارد. وی در کنار فعالیت‌های فرهنگی و مدنی، مدتی در افغانستان با وزارت معارف افغانستان و وزارت کار و امور اجتماعی همکاری داشت. حمیرا قادری مدت یک‌سال به عنوان سردبیر روزنامه‌ی راه مدنیت فعالیت نموده است. از خانم قادری تا اکنون چندین کتاب به نشر رسیده است؛ از جمله رمان رقص در مسجد که در امریکا منتشر شده و تا کنون به پنج زبان‌ ترجمه شده‌ است، رمان نقره دختر دریای کابل، اقلیما، نقش شکار آهو، مجموعۀ داستان کوتاه گشوارۀ انیس، جنگ وغربت در ادبیات داستانی افغانستان و روند داستان‌نویسی در افغانستان. همچنین دکتر قادری نویسنده‌ی ۹ کتاب برای کودکان است. دکتر قادری پنجاه روز بعد از سقوط افغانستان، با ایجاد انجمن داستان‌نویسی سوزن طلایی با ده‌ها علاقمند داستان‌نویسی در افغانستان در ارتباط است و کلاس‌های نویسندگی خلاق را برای آن‌ها برگزار می‌کند.

سوسن هاشمی – مدیر برنامه‌ها

سوسن هاشمی دارای مدرک ماستری حقوق و علوم سیاسی دانشگاه کابل و کاندید دکتری دانشگاه LSE انگلستان است. وی در بخش‌های مدیریتی و تحقیقی با اداره‌ی انکشاف بین‌المللی ایالات متحده امریکا (USAID)، بانک جهانی (The World Bank)، سازمان توسعه‌ی بین‌المللی سوئد برای همکاری(SIDA)، و اتحادیه‌ی اروپا (European Union Delegation to Afghanistan ) کار کرده است. همچنان سوسن هاشمی از بنیان‌گذاران شورای تجاری افغانستان-بریتانیا(Afghan British Business Council ) است. اکنون به عنوان یکی از اعضای بورد رسانه‌ی راوی زن است. خانم هاشمی چندین مقاله در مجلات دانشگاه‌های کابل و سلام به زبان فارسی و در نشریه‌ی بانک جهانی به زبان‌ انگلیسی نشر کرده است.

نجیب الله فروش – دبیر گزارش‌ (مستعار)

نجیب‌الله فروش، تحصبلات خویش را در مقطع لیسانس در رشته‌ی روزنامه‌نگاری و در مقطع ماستری در رشته‌ی روابط بین‌الملل به پایان رسانده است. وی به مدت 8 سال در رسانه‌های ملی و بین‌المللی به حیث گزارش‌گر، خبرنگار و گرداننده کار و فعالیت نموده است. از مدت یک‌سال به این‌سو به حیث دبیر گزارش در رسانه‌ی راوی زن فعالیت دارد.

هانیه ارباب‌زاده – مدیر مالی (مستعار)

هانیه محمدی، دانش‌آموخته‌ی رشته‌ی اقتصاد دانشگاه هرات است. وی تجربه کار در موسسات بین‌المللی را دارا است. خانم محمدی در حال حاضر دانش‌جوی مقطع ماستری در رشته حسابداری مالی در یکی از دانشگاه‌های هند است.

زنگینه اسدی – دبیر خبر زبان پشتو

رنگینه اسدی، دانش‌آموخته‌ی رشته‌ی ژورنالیزم و ارتباطات دانشگاه کابل است. او پس از سپری کردن دوره‌های تحصیلی، وارد کار در عرصه‌ی رسانه‌ها و همکاری با نهادهای اجتماعی شد. وی سال‌ها در رسانه‌های دیداری و شنیداری کار کرده است و از مدت یک‌سال بدین‌سو به عنوان دبیر زبان پشتو با رسانه‌ی راوی زن همکاری می‌کند.

جلیل صدیقی – مدیر وب‌سایت (مستعار)

جلیل صدیقی فارغ‌التحصیل رشته‌ی کمپیوترساینس از دانشگاه کابل است. وی ماستری‌اش را در رشته‌ی مهندسی نرم‌افزار به دست آورده است. صدیقی مدت شش سال در بخش آی تی (IT) در موسسات و رسانه‌های داخلی فعالیت نموده است.

خالد قادری – گزارشگر

خالد قادری، شاعر و نویسنده و فارغ‌التحصیل از مقطع لیسانس در رشته‌ی اقتصاد دانشگاه هرات بوده و در رشته‌ی روابط بین‌الملل از دانشگاه پونای هند ماستری‌اش را به دست آورده است. وی مدت ده سال را در رسانه‌های مختلف از جمله، رادیو آوا، رادیو مژده، رادیو نوروز و… کار کرده و همکار قلمی نشریات داخلی بوده است.

زینب عثمانی – گزارشگر (مستعار)

زینب عثمانی، دانش‌آموخته‌ی روزنامه‌نگاری است. وی به مدت ۶ سال در رسانه‌های صوتی، تصویری و چاپی در افغانستان کار کرده است. وی همچنین به عنوان عکاس در رسانه‌های بین‌المللی فعالیت داشته است. خانم عثمانی از مدت یک‌سال به این‌سو به حیث گزارشگر راوی زن در ولایت هرات فعالیت دارد.

وجیهه حنیف – گزارشگر (مستعار)

وی فارغ‌التحصیل مقطع لیسانس از رشته‌ی ژورنالیزم و ارتباطات دانشگاه هرات بوده و ماستری خود را از رشته‌ی روابط بین‌الملل از دانشگاه فردوسی مشهد گرفته است. او مدت سه سال به عنوان گزارشگر حوزه‌ی غرب در تلویزیون های افغانستان کار کرده و مدت دوسال به عنوان گزارشگر در سک رادیو بیرون‌مرزی مصروف فعالیت رسانه‌ای بوده است. گزارش‌ها و مقالات زیادی از او در رسانه‌های چاپی نیز منتشر شده است. وی از یک‌سال به این سو به عنوان گزارشگر رسانه‌ی راوی زن در حوزه‌ی غرب فعالیت دارد.

صدف سادات – گزارشگر (مستعار)

صدف سادات از رشته‌ی ژورنالیزم و ارتباطات در مقطع لیسانس فارغ شده است. او چندین سال را در رادیو و تلویزیون ملی به عنوان گزارشگر و خواننده‌ی ‌اخبار کار کرده و علاوه بر آن، در چندین رادیو نیز کار کرده است. صدف سادات از ده سال بدین‌سو در حوزه‌ی کار اطلاع‌رسانی در رسانه‌های حوزه‌ی غرب افغانستان فعالیت رسانه‌‌ای داشته است. سادات از یک سال به این سو به عنوان گزارشگر در راوی زن فعالیت می‌کند.

هیات نویسندگان

خجسته الهام

نویسنده، شاعر و رییس اسبق ریاست جندر کمیسیون اصلاحات اداری افغانستان

دکتر حمیده نوری

نویسنده و منتقد

دکتر وحید سلجوقی

روزنامه‌نگار و فعال سیاسی

فرشته کریمی

خبرنگار و مدیرمسوول اسبق رادیو سحر

خالده تسکین

استاد دانشگاه

سلیم مقیمی

خبرنگار

دکتر محب‌الله زغم

نویسنده

صارمه افضلی

فعال حقوق بشر و مسوول بنیاد زنان افغانستان

ملکه رسولی

فعال حقوق بشر و مدافع حقوق زنان، مسوول جندر اسبق کمیسیون حقوق بشر

مولوده توانا

مسوول جنبش نیروهای مترقی افغانستان

مژگان فراجی

خبرنگار و نویسنده

آمنه هاشمی

نویسنده و فعال حقوق زنان

نثار احمد نجیبی

عضو پیشین آکادمی علوم افغانستان

استاد حمیدالله کاوش

فعال سیاسی